Achieving an Edge rating on this well-positioned residential project was a priority for our client, so too was creating a secure and tranquil living environment with spacious accommodation, not the norm for a lock-up-and-go lifestyle.

Despite its prime location as a corner building in the upmarket suburb of Hyde Park on sixth road the residence maintains privacy from the outside world, and for its tenants internally, through the clever placement of screens and green walls. This treatment of the façade works to make the passages of the apartments both private and sheltered, and is achieved through the combination of indigenous planting with the slender steel pillars of the exterior skin, the colours of which are drawn from the bark and leaves of the distinctive eucalyptus trees in the surrounds. The elegant colour palette is continued through the use of natural stone for exterior cladding and is further enhanced by diffused, warm lighting throughout.

All of the luxury apartments have 3 sizeable bedrooms, each with en-suite bathrooms. The design of the spacious lounges and open-plan living areas flow comfortably to the entertainer’s kitchens, and it is this sense of movement that infuses each dwelling with the airy feel of a large house rather than a typical apartment.

A third of the apartments have dedicated gardens, and the first and second-floor apartments have balconies, all have access to the serenity of the landscaped courtyard in the centre of the building. A contemporary water feature made of aged steel, with a reflective mirrored surface, mutes the sounds of city living aided by the recirculation of water.

The deluxe penthouse has 4 bedrooms and boasts views to the north and west that look out over the treed canopies of Sandton and Hyde Park. Wonderful entertainment features, including wood-burning fireplaces, accent this space. All apartments feature high-end finishes, AC’s for heating and cooling and built-in braais by Jet Master, sustainable measures such as solar geysers and double glazing are standard.

A sculpture announces the entrance to the minimalist building and a feature lightbulb canopy, a contemporary interpretation of those once found at the entrances of grand hotels and theatres in old New York City and Paris, lights the way to the only entrance and exit, a security measure, ensuring safe access for residents and leads one down to the basement parking. A huge tree in the basement takes centre stage, allowing soft light to filter through its canopy creating a sense of connection to the outside world.

Once in the basement, your feeling is that you are in a luxurious environ rather than a parkade, this culminates in the lift lobbies, a continuation of the reception areas. Designed to be serene, luxurious spaces that mark the way to your abode, from here residents are able to receive guests, wait for Uber’s or simply find respite from a long day.

The commodious lobbies and lounges feature extensive art curation, marble finishes and soft lighting with comfortable seating, acting as an extension of one’s personal space and heighten the sense of arrival upon entry.

Hyde Park Square truly is a product for a highly sophisticated aficionado who appreciates aesthetics and fine living.

Gallery

Click image to enlarge

Contact Us

    Contact Us